POËZIECAFÉ ,   dinsdag 18 dec. 2018,    in Cultuur & Ontmoetingscentrum Kreek,  Weverstraat 24 Oosterbeek ǀ 20:00 – 22:15 uur ǀ entree: 3 euro

POËZIE, OM TE LACHEN

Lichtvoetige laatste aflevering van dit jaar
Deze avond staat in het teken van het light verse!! Oftewel: gedichten met een wat lichtere, speelse toon. Drs. P omschreef het als plezierdichten. Ook wel anekdotisch dichten genoemd door Annie M.G. Schmidt.
Bekend door de gedichten van o.a. Drs. P, Hans Dorrestijn, Jan Boerstoel, Driek van Wissen, Ivo de Wijs en Daan Zonderland. Thans opgeleefd door het optreden van Levi Weemoedt in DWDD, naar aanleiding van zijn recent verschenen boekje ‘Pessimisme kun je leren’.

Voor deze gelegenheid heeft Arja Scheffer een medepresentator in de arm genomen, namelijk dorpsdichter en troubadour Sander Essers, die hierbij losgaat in het light verse, het genre waar hij als kind al mee besmet raakte en dat zich bij uitstek leent om gezongen te worden. Dit gebeurt volop en in verschillende formaties. De voordrachten zijn uit werk van eigen hand, maar ook dat van anderen.

Tinus Derks was voor zijn pensioen werkzaam als leraar Frans. Zelf zegt hij zolang hij kan lezen te amateuren in light verse, door hem ook wel nonsensgedichten genoemd. Hij is al 53 jaar getrouwd met dezelfde vrouw. Als lid van het Deventer Dichterscafé produceert hij minimaal maandelijks één gedicht, meestal met een humoristische inslag.

Erik Laarman 
is klarinettist zowel als saxofonist en speelde in diverse orkesten, arrangeerde voor saxofoon- en klarinetkwartet werk van Astor Piazzolla. De laatste jaren probeert hij los te komen van muzieknoten door uit het hoofd te spelen en te improviseren. Dit laatste doet hij ook met de band La Zona met dichter Jan Eikelenboom. De bitterzoete en lichtvoetige verzen worden afgewisseld door vrolijke klezmermuziek van zijn hand.

Een avond anders dan anders, met veel ruimte voor het open podium en waar interactie met het publiek zeer gewenst is. Wij hopen op een bomvolle Kreek!

Volgend poëziecafé: 15 januari 2019 met ‘Spoken Word’  Contact: Arja Scheffer 0620073404